0 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ






 ΚΟΤΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Αυτή η κότα ήταν από καλό κοτέτσι....
Ζούσε ξένοιαστη με άλλες ωραίες κοτούλες, τριγυρνούσαν ολημερίς στο χωράφι με τις ελιές όταν είχε καλό καιρό, κουτσομπόλευαν τις άλλες κότες από το διπλανό χωράφι, τσιμπολογούσαν ότι έβρισκαν στο διάβα τους και το βράδυ γυρνούσαν στο κοτέτσι τους και κούρνιαζαν στην μεριά τους....
Ο κόκορας που είχαν για φύλακα και άντρα τους, τις πρόσεχε σαν τα μάτια του.....
Και όταν ο καιρός ήταν βροχερός, αντί να κάτσουν ήσυχα στο κοτέτσι τους και να πλέξουν κανένα πουλόβερ, αυτές έτρεχαν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα ο αφέντης τους να τις μαζεύει και αγριεμένος, να τις βάζει να κάτσουν στα αβγά τους....
Και κάποια ωραία μέρα, η κυρά τους διάλεξε την κοτούλα μας να την πάει βόλτα στα μαγαζιά...
Εκεί την είδα στρουμπουλή και καλοθρεμμένη και της είπα πως την θέλω....δεν είπε κουβέντα...
Την έφερα στο σπίτι μου, την εναπόθεσα στον πάγκο της κουζίνας μου και την κοίταζα....
- τι με κοιτάτε μαντάμ ;;; μου λέει...
- σκέφτομαι, να σε κάνω ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ , της λέω....
- τι;; θα πετάξω κιόλας ;;;
- ΟΧΙ....της λέω...θα σε ανοίξω ωραία -ωραία και θα πάρεις το σχήμα της πεταλούδας, μετά θα σε αλείψω με ένα μείγμα να ροδοκοκκινήσεις και μετά θα μπεις στον φούρνο για να μην κρυώνεις....
- μόνη μου, δεν πάω πουθενά....θέλω και παρέα ...
- και ποιόν θέτε περικαλώ;;;
- πατατούλες, λαδάκι, λεμονάκι....
- μην συνεχίζεις, της λέω....θα κάνω ότι θες , γιατί σήμερα είμαι στις καλές μου και θα σου βάλω αλατοπίπερα και ρίγανη από την Κρήτη στις πατάτες και σκόρδο να μοσχοβολάνε.....
- ααα, τότε εντάξει ...
Και αφού συμφώνησε, έγινε όπως τα είχα σχεδιάσει και όπως η κοτούλα ήθελε....
Μπήκε γρήγορα-γρήγορα στο ταψί με την παρέα της και όταν μοσχοβόλησε το σπίτι, το ήξερα πολύ καλά.....
Ήταν σίγουρα από καλό κοτέτσι....

Στην κοτούλα κάνω μασάζ με ένα μείγμα

1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 σφηνάκι λάδι 
1 σφηνάκι λεμόνι

Τα χτυπάω καλά στο σέικερ και αλείφω την κοτούλα καλά μπρός και πίσω....γύρω - γύρω, βάζω τις πατάτες ρίχνω αλατοπίπερο, ρίγανη, σκόρδο, λάδι, λεμόνι, ελάχιστο νερό και ψήνω για 1 1/2 ώρα περίπου στους 200 β. ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν....

Καλή επιτυχία....

Κατερίνα Μαλαχία

Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ειμαι μελος

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design