Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

0 ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


















MΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Κατ' αρχάς παίρνετε ωραία πορτοκάλια....
Αν έχετε δικά σας , τόσο το καλύτερο....
Αν δεν έχετε , υπάρχει και η λαϊκή....
Τα πλένετε καλά, τα στίβετε , πίνετε τον χυμό τους , παίρνετε βιταμίνη C που κάνει πολύ καλό τώρα τον χειμώνα και κρατάτε σε σακούλα τις κούπες, μέσα στο ψυγείο (διατηρούνται 1 μήνα περίπου ).
Όταν γίνουν πολλές και δεν χωράνε πια, τις βγάζετε να μην σας πιάνουν τον χώρο και πιάνετε δουλειά...
Βγάζετε τις λεκάνες , κατεβάζετε τις κατσαρόλες, ανοίγετε τα ντουλάπια και γίνεται χαμός...
Τα πορτοκάλια χοροπηδάνε, οι ζάχαρες παρακαλάνε και οι κατσαρόλες αναστενάζουν....
Γιατί , εμείς οι ΕΞΥΠΝΕΣ γυναίκες δεν πετάμε τίποτα....
Και αυτά που άλλοι νομίζουν ότι είναι άχρηστα εμείς τα κάνουμε γλυκά και μαρμελάδες...


Υλικά

Κούπες από στημένα πορτοκάλια
Ζάχαρη
Νερό

Εκτέλεση

Παίρνετε τις κούπες από τα στημένα πορτοκάλια, τις καθαρίζετε τις κόβετε κομμάτια και τις βάζετε σε κατσαρόλα  με νερό ζεστό να βράσουν για 15 λεπτά.
Βγάζετε από την φωτιά , σουρώνετε και πετάτε το νερό.Ξαναβάλετε στην φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνετε τις κούπες και σκεπάζετε με ζεστό νερό.
Αφήνετε άλλα 15 λεπτά να βράσουν και ξανασουρώνετε το νερό. Το πετάτε και ξανακάνετε την ίδια διαδικασία .Κάνετε δηλ.3 φορές, άλλαγμα το νερό και βράσιμο 15 λεπτά.
Παίρνετε κατόπιν μια λεκάνη ρίχνετε τα πορτοκαλόφλουδα τα σκεπάζετε με κρύο νερό και αφήνετε για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό συχνά.
Την επόμενη μέρα, στραγγίζετε τα νερά και βάζετε στο μούλτι λίγα - λίγα τα κομμάτια.
Τα γυρνάτε 5-6 φορές να γίνουν πούλπα.*
Μετά , μετράτε :

3 ποτήρια του νερού πούλπα
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη

Τα βάζετε μαζί σε κατσαρόλα και ανάψετε την φωτιά.
Στην αρχή δυνατά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά χαμηλώνετε την θερμοκρασία.
Ανακατεύετε συνεχώς γιατί πιάνει στον πάτο.
Σε 30- 40 λεπτά είναι έτοιμη.
Την αφήνετε να κρυώσει καλά και τότε βλέπετε αν έχει δέσει αρκετά, την βάζετε σε βάζο ή πλαστικό τάπερ και την φυλά τε στο ψυγείο.
Αν δεν έχει δέσει την ξαναβάλετε στην φωτιά και την αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά.

* Την πούλπα , μπορείτε να την βάλετε σε μπολ, στην κατάψυξη και να την κρατήσετε μήνες.
Διατηρείτε σε άριστη κατάσταση και όποτε έχετε χρόνο την βγάζετε από την κατάψυξη , την αφήνετε λίγες ώρες να ξεπαγώσει και την κάνετε μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία
Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design