Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

0 ΚΕΙΚ




ΚΕΙΚ.....ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ

Υπέροχο , νόστιμο και πολύ παχυντικό....
Μας κρατάει συντροφιά, πρωί και απόγευμα γιαυτό δεν του κρατάμε Καμία κακία για τα κιλά που μας προσθέτει....
Του τα συγχωρούμε ΌΛΑ....
Μας αρέσει και του το λέμε συχνά....
- Πως φουσκώσατε έτσι μίστερ ;;; θέλω να σας φάω, μπορώ ;;;
- Μπορείτε, με μια προϋπόθεση...να μου ρίξετε πολύ ζάχαρη άχνη γιατί μου αρέσουν οι γλύκες και παρακαλώ να μου μιλάτε Γαλλικά....
- Ουί μεσιέ....

Αν σας αρέσουν οι γαλλοτραφείς κύριοι μιλήστε τους.....

Υλικά

500γρ αλεύρι
1 φακελ.μπέικιν πάουντερ
250 γρ.βούτυρο ή Βιτάμ
4 αβγά
3 φλυτζ.του τσαγιού γάλα
2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 στικ βανίλιες
Τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη

 Εκτέλεση

Χτυπάτε καλά το βούτυρο να ασπρίσει.
Ρίχνετε την ζάχαρη και ξαναχτυπάτε.
Προσθέτετε τα αβγά και ξαναχτυπάτε.
Στο αλεύρι ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε σιγά σιγά μαζί με το γάλα στο μείγμα κσι ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε την βανίλια, το ξύσμα και ότι άλλο θέλετε.

Βουτυρώνετε μια φόρμα, την αλευρώνετε και ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 170 β.
Όταν κρυώσει του ρίχνετε ζάχαρη άχνη.


Καλή επιτυχία

Katerina Malachia







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design