0 ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ







 ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

Τι πιό ωραίο λαδερό, καλοκαιριάτικο και ΤΩΡΑ ΠΙΑ  και χειμωνιάτικο φαγητό από τα ΓΕΜΙΣΤΑ.....
Ντομάτες κόκκινες γινομένες...... 
Πιπεριές καταπράσινες γυαλιστερές..... 
Κολοκύθια βαριά από το νερό.... 
Μελιτζάνες (σφιχτές χωρίς σπόρια ) αν σου αρέσουν.... 
Πατάτες Κρήτης  ή Νάξου οι καλύτερες....
Και όλα αυτά τα υπέροχα λαχανικά να τα αδειάζεις με υπομονή  να τα στριμώχνεις δίπλα - δίπλα στο ταψί και να τους λες να κάτσουν ήσυχα γιατί σε λίγο δεν θα είναι μόνα τους.....
Θα έρθει η κυρία Καρολίνα παρέα με ένα σωρό κόσμο μαζί της....
Κρεμμύδι , σκόρδο , μαϊντανό , δυόσμο , αλατοπίπερο , ντοματούλα τριφτή , λάδι.....
Αυτά από την χαρά τους να ανοίγουν διάπλατα το στόμα τους για να υποδεχτούν την κουστωδία....
Οταν ΟΛΑ έχουν πάρει την θέση τους , τα στόματα κλείνουν ...δεν ακούγεται τσιμουδιά....
Οι πατάτες μπαίνουν γύρω - γύρω και στην μέση , σαν φύλακες ,  να τα προσέχουν....είναι βέβαια απαιτητικές και ζητάνε και νερό και ντοματοχυμό και λάδι εκλεκτό... ΟΛΑ τους τα δίνουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για  1 1/2 ώρα περίπου που θα βρίσκονται σε καθεστώς καύσωνα....
Και έτοιμα πια , ξεροψημένα , ξεφυσάνε στο πιάτο μου , λέγοντάς μου : 
- Πρόσεξε θα καείς.....
ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΓΟΜΑΙ.......

Υλικά

Ντομάτες 
Μελιτζάνες
Κολοκύθια
Πιπεριές
Πατάτες

Γέμιση

Ρύζι καρολίνα , 3 κουταλιές της σούπας για κάθε μέτριο κομμάτι.
Ντοματοχυμό
1 ματσάκι δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι
Μισό ματσάκι μαιντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λάδι 
Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζετε τις ντομάτες,τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και τρίβετε τα κομμάτια στον τρίφτη.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τον δυόσμο , το σκόρδο και τον μαιντανό.
Σε τηγάνι φαρδύ σωτάρετε στο μισό λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο το κολοκύθι και την μελιτζάνα.
Ρίχνετε τον μισό ντοματοχυμό, αλατοπίπερο, τον δυόσμο, τον μαιντανό και το ρύζι. 
Στρώνετε σε ταψί τα ζαρζαβατικά με την σειρά, αποσύρετε την γέμιση από την φωτιά και γεμίζετε το κάθε ένα με προσοχή.
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις ξεπλένετε, τις κόβετε κυδωνάτες και τις βάζετε γύρω - γύρω .
Ρίχνετε από πάνω τον υπόλοιπο ντοματοχυμό, το άλλο μισό λάδι, αλάτι πιπέρι και βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 1και μισή ώρα.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia










Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design