Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

0 ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ







ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Το φαγητό αυτό το φτιάχνω το Μ. Σάββατο το μεσημέρι , για να το φάμε το βράδυ της Ανάστασης που θα γυρίσουμε από την εκκλησία....
Βεβαίως, και οποιαδήποτε άλλη μέρα μιας τώρα και τις συκωταριές τις βρίσκεις , αλλά και τα μαρούλια όλο τον χρόνο...
Μην νομίζετε ότι είναι δύσκολο φαγητό...
Απλά είναι λίγο μπελαλίδικο....αλλά πολύ νόστιμο....


Υλικά

1 αρνίσια συκωταριά
4 μαρούλια μέτρια
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι άνηθο
2 αβγά
2 λεμόνια
1 κουτ.της σούπας κόρν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε την συκωταριά από τον οισοφάγο και ότι άχρηστο, την πλένετε και την αφήνετε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο νερό και αλάτι και ρίχνετε όταν κοχλάσει την συκωταριά.
Την ξαφρίζετε κάθε λίγο και την ψήνετε 30 λεπτά.
Την αποσύρετε από την φωτιά, την βάζετε σε σουρωτήρι, την ξεπλύνετε καλά και όταν κρυώσει την κόβετε μικρά κυβάκια και την βάζετε σε μπολ.
Πλένετε πολύ καλά τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια τον άνηθο και τα ψιλοκόβετε.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και όταν κάψει σοτάρεται το ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Κατόπιν ρίχνετε τα μαρούλια , τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε να μαραθούν για 20 λ.
Στην συνέχεια προσθέτετε την ψιλοκομμένη συκωταριά, αλάτι, πιπέρι, λάδι, λίγο ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράζει σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί, αποσύρετε από την φωτιά, χτυπάτε τα αβγά ξεχωριστά κρόκους - ασπράδια, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, λίγο ζουμί από το φαγητό,το κόρν φλάουρ και το ρίχνετε στην κατσαρόλα που την ανακινείτε πολύ καλά.
Ξαναβάλετε την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μια βράση και μετά αποσύρετε.


Καλή επιτυχία

Katerina Malachia













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design