Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

0 ΚΕΜΠΑΜΠ




ΚΕΜΠΑΜΠ

Υλικά

1 κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 φλυτζ.του τσαγιού μαϊντανό
3 κουτ.της σούπας κόλιανδρο φρέσκο( ή 1 κ.ξερό)
1 κουτ.της σούπας κάρυ
1 κουτ.του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ.του γλυκού κανελογαρύφαλλο
2 αβγά
4 - 5 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Στίβετε πολύ καλά το ψωμί και το βάζετε σε μπολ.
Ρίχνετε τον κιμά  και τα αβγά.
Στο μούλτι κόβετε το κρεμμύδι , ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο και το σκόρδο , τρίβετε το καρότο , τα ρίχνετε όλα στο μπολ και τα ανακατεύετε πολύ  καλά.
Προσθέστε το κάρυ, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και το κανελογαρύφαλο.
Ζυμώνετε πολύ καλά για 5 λεπτά και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα .
Παίρνετε τα καλαμάκια τα μουσκεύετε και περνάτε τον κιμά σε μακρόστενο σχήμα .
Τα ψήνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design