Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

0 ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ




  ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Υλικά για την κρέμα

500 γρ.φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
11/2 φλυτζ.του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ.του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5 αβγά
150 γρ.βούτυρο αγελάδας
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύετε μέχρι να πήξει σε μέτρια θερμοκρασία.
Χτυπάτε πολύ καλά τα αβγά με την ζάχαρη.
Αποσύρετε από την φωτιά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και τις βανίλιες.
Ανακατεύετε πολύ καλά, προσέχετε να μην κάνει κρούστα και αφήνετε να κρυώσει.

Στην συνέχεια βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψάκι πολύ καλά.
Στρώνετε ένα - ένα τα πέντε πρώτα φύλλα αφού τα βουτυρώνετε πολύ καλά και τα αφήνετε να εξέχουν από το ταψί .
Ρίχνετε την κρύα κρέμα και σκεπάζετε με τα φύλλα που εξέχουν.
Κατόπιν, βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα επάνω , χαράζετε ελαφρά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.μέχρι να ροδίσει 40 λεπτά περίπου. 
Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο , έτσι καυτό του ρίχνετε με μία κουτάλα σιγά - σιγά το κρύο σιρόπι και δεν το σκεπάζετε καθόλου . 

Σιρόπι

3 1/2 φλυτζ.του τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλυτζ.του τσαγιού νερό
1φλούδα λεμόνι
1 στίκ κανέλα
1 κουτ.του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μιά κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά.
Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη. 
Μόλις το σιρόπι κοχλάσει μετράτε 7 λεπτά και σβήνετε την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Όταν το γαλακτομπούρεκο βγει από τον φούρνο το περιλούετε με το σιρόπι.
Δεν το σκεπάζετε γιατί θα μαλακώσει.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design