Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

0 ΕΛΙΕΣ ΘΡΟΥΜΠΕΣ (τύπου Θάσου)




ΕΛΙΕΣ ΘΡΟΥΜΠΕΣ

Υλικά

Ελιές
Αλάτι χοντρό
Ηλιέλαιο
Θυμάρι ή ρίγανη

Για να κάνετε θρούμπες είναι πάρα πολύ εύκολο....και διασκεδαστικό....
Στέλνετε τον άντρα σας να πάει να μαζέψει ελιές κατά προτίμηση μπλε μαύρες ...
Του δίνετε μια μεγάλη σακούλα να φέρει αρκετές ...
Ούτως ή άλλως αυτός θα τις φτιάξει...εσείς απλά θα δίνετε οδηγίες...
Τις κοιτάτε καλά μην έχουν δάκο και φάτε και πρωτεΐνες μαζί , τις πλένετε καλά,τις στεγνώνετε και τις βάζετε σε ένα καφάσι .
Στον πάτο βάζετε ένα χαρτόνι σκληρό και ρίχνετε μια στρώση αλάτι χοντρό .
Βάζετε ελιές και τις σκεπάζετε με το αλάτι.
Αυτό γίνετε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν οι ελιές.
Μην σας πιάσουν οι τσιγκουνιές και λυπηθείτε το αλάτι .... ρίξτε μπόλικο...
Τις σκεπάζετε με κάτι πλαστικό να παίρνουν αέρα και τις αφήνετε να ξεκουραστούν.
Δεν τις ξεχνάτε και κάπου κάπου τις κοιτάτε και τις δοκιμάζετε εάν έχουν ψηθεί.
Μετά από 1 1/2 μήνα περίπου λογικά θα πρέπει να μην είναι ούτε πικρές ούτε στεγνές .
Τις βγάζετε , τις ξεπλύνετε από το αλάτι και τις αφήνετε να στεγνώσουν .
Τις βάζετε σε μπολ , ρίχνετε ηλιέλαιο και λίγο θυμάρι ή ρίγανη και τις φυλάτε εκτός ψυγείου.
Δεν σας το έλεγα εγώ ;;;; απλό είναι....

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design