Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

0 ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμό
1/2 ποτήρι του νερού λάδι
Αλάτι , πιπέρι
1 κύβο λαχανικών ή μοσχάρι
4 - 5 μέτριες πατάτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει .
Ρίχνετε τα φασολάκια κομμένα στην μέση , αν είναι φρέσκα , αφού τα έχετε καθαρίσει στα πλάγια και τα έχετε πλύνει καλά .
Αν είναι κατεψυγμένα τα ρίχνετε όπως είναι από το σακούλι.
Τα αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ενώ τα γυρίζετε κάθε τόσο.
Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό διαλύστε τον κύβο και το ρίχνετε μαζί με τον ντοματοχυμό στην κατσαρόλα.
Αφήνετε για άλλα 5 λεπτά , ρίχνετε το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 30 λεπτά αφού χαμηλώσετε την φωτιά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνετε και τις πατάτες κομμένες μικρές κυδωνάτες και αφήνετε να βράσουν μαζί μέχρι να μαλακώσουν καλά περίπου 15 λεπτά.


Καλή επιτυχία

Katerina Malachia







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design