Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

0 ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ


Από την Σμύρνη έρχομαι.....


Αυτή την συνταγή, την πρωτοδοκίμασα από μία ΚΥΡΙΑ, μεγάλη και όμορφη, με καταγωγή από Σμύρνη πριν 35 χρόνια περίπου.....

Έκτοτε, δεν υπάρχει μάζωξη, γιορτή, γενέθλια ή τραπέζι που να μην έχουν περίοπτη θέση,δηλαδή, στο κέντρο.....
Κάθονται εκεί λοιπόν , δίπλα στο ψητό , βουτηγμένα στην μυρωδάτη σάλτσα τους και περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους....
Προηγουμένως έχουν κουραστεί στην προετοιμασία....

Τα υλικά λίγα και απλά....

Κιμάς από μοσχάρι και χοιρινό ανακατεμένος για περισσότερη γεύση....

Κύμινο για να μυρίζουν Ανατολή και όχι μόνο....
Ούζο για να μεθύσει ο κιμάς και να μην ξέρει τι θα του κάνουν και πότε....
Σκόρδο για να διώχνουμε τα βαμπίρ....
Ντοματοχυμό για να κάνουν τα μωρά μου μακροβούτια....
Αβγό, λέει, να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά μην τυχόν και πάρουν δρόμο και φύγουν.....
Αλάτι, πιπέρι γιατί είναι συνήθεια....

Αν θέλετε να τα φτιάξετε, σας δίνω τα υλικά.....


1 κιλό κιμά (μοσχάρι και χοιρινό )
1 ποτηράκι του κρασιού, ούζο
5 σκελίδες σκόρδο (3 στον κιμά, 2 στην σάλτσα)
1 1/2 κουτ. της σούπας κύμινο
2 ποτήρια του νερού ντοματοχυμό
2 κουτ.της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
1 αβγό
2 κουτ.της σούπας λάδι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά , να γνωριστούν καλά να μας πουν τα μυστικά τους....

Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν γιατί πολύ τα ταλαιπωρήσαμε καμιά ωρίτσα....
Μετά, τα πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μακρυά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ....
Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε σε πιατέλα....
Πριν , έχουμε τσιγαρίσει σε λίγο λάδι 2 σκελίδες σκόρδο και ρίχνουμε το ντοματοχυμό....όταν ετοιμαστεί η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια να πάρουν βράση για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.....

Εμείς συνήθως τα τρώμε με ρύζι ή πουρέ...


Καλή επιτυχία....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design