Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

0 ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ







ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΆΚΙΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΑ

Ένα φαγητό κατάλληλο και για νηστεία.....
Αλλά και να μην νηστεύουμε πάλι ωραίο είναι....
Με τα ρυζάκια του, με τα κρεμμυδάκια του με τα σκορδάκια του ...και για να μην αισθάνονται μόνα τους και αρχίζουν την γκρίνια , τους πετάμε μέσα και καλαμαράκια ...
Έτσι για να τους κλείσουμε το στόμα να μην αρχίσουν την μουρμούρα ....
Αλλά και να πούνε δυο κουβέντες παραπάνω , καθόλου δεν με νοιάζει.....
Τους ρίχνω το κρασάκι και έρχονται στα ίσια τους.....

Υλικά

1 κονσέρβα καλαμαράκια  τεμαχισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλυτζ.του τσαγιού ντοματοχυμό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. της σούπας Βιτάμ
1κύβο λαχανικών
300 γρ.ρύζι Καρολίνα
750 ml ζεστό νερό
Αλάτι , πιπέρι 
Λάδι
1/2 φλυτζ. του τσαγιού μαϊντανό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ξεπλύνετε τα καλαμαράκια και τα στραγγίζετε . 
Σε βαθύ τηγάνι , σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις ξανθίσει ρίχνετε και το σκόρδο .
Προσθέστε το ρύζι και όταν γυαλίσει ρίχνετε και τα καλαμαράκια.
Τα σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε τον ντοματοχυμό.
Διαλύστε τον κύβο στο ζεστό νερό και το ρίχνετε στο φαγητό σε τρεις δόσεις. 
Προσθέστε το αλατοπίπερο, το προσέχετε και το ψήνετε για 20 λ. περίπου σε χαμηλή φωτιά .
Το τραβάτε από την φωτιά , ρίχνετε το Βιτάμ , ανακατεύετε και γαρνίρετε με τον μαϊντανό.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design